Good diffusers voor een grote mate van geluidsbeperking

G

Veel machines maken veel lawaai. Good diffusers zorgen ervoor dat het geluid van allerhande geluid producerende apparaten wordt beperkt. Machines die veel geluid maken komen we in het dagelijks leven veelvuldig tegen. Denk aan grasmaaiers, bosmaaiers, motorzagen, de droger, de vaatwasser en natuurlijk de radio. Al is dat laatste dan wel weer gewenst geluid. Ook op veel bedrijventerreinen heeft men te maken van een overdaad aan geluid.

Wat doen good diffusers

Good diffusers doen het altijd een stuk beter dan de slechte variant. Dit heeft alles te maken met de tijd die erin wordt gestoken. Wanneer de demper heel snel wordt gemaakt zal deze logischerwijs ook al snel een stuk minder van kwaliteit zijn. Producten waar meer tijd in is gestoken zijn logischerwijs ook een stuk beter in kwaliteit. Dit heeft ook invloed in het gebruiksgemak. Deze dempers dempen het geluid een stuk beter.

Gebruik van gas

Er wordt vaak gebruik gemaakt van gas bij het ontwikkelen van good diffusers. Er zijn speciale soorten gas die trillingen in de lucht kunnen reduceren. Geluid is immers niets meer dan een trilling in de lucht die wordt veroorzaakt door bewegende onderdelen van de machine. Daarnaast heeft het gas als eigenschap dat het geluid met een hoge frequentie kan vervormen tot geluid met een lage frequentie en andersom. Het ligt er net aan hoeveel gas er in het product is gestopt. Bij veel gebruik van ga worden lage tonen sneller vervormd naar hoge tonen, bij weinig gas worden hoge tonen juist omgevormd tot lage tonen.

Geluid uit de schoorsteen

Ook geluiden die uit een schoorsteen komen kunnen wij beperken. Door middel van speciale dempers in en rondom de schoorsteen wordt een groot volume aan geluid gefilterd. Geluid dat in andere gevallen het leven van mensen zuur had gemaakt is op dit moment een stuk minder ernstig. Ook overige kantoorpanden in de omgeving hebben direct een verbeterde leefomgeving. Personeel kan hier nu in alle rust werken.