Werken in de buurt, of bij jouw droombedrijf?

W

Ben je op zoek naar een nieuwe job? Ben je bijvoorbeeld aan het afstuderen, ben je al afgestudeerd of ben je klaar voor een nieuwe stap in je carrière, dan kom je op het perfecte moment binnen op de arbeidsmarkt. Doordat arbeidskrachten schaars zijn is dit hét moment om een baan te vinden die perfect bij je past. Ben je op dit moment op zoek naar een baan, denk dan gerust groot. Er zijn vele vacatures bij de aller bekendste bedrijven in Nederland. Heb jij een enorme passie voor auto’s en marketing en heb je je hele leven al uitgekeken naar een baan op bijvoorbeeld de marketing afdeling van Volvo Nederland, dan is dit wellicht je kans om daar binnen te treden.

Groot denken is iets wat past in deze tijd op de arbeidsmarkt, maar daarnaast heb je als werknemer ook een erg goede onderhandelingspositie bij het opstellen van een contract. Het is daarom slim om vooraf al goed na te denken over welke arbeidsvoorwaarden voor jou van belang zijn. Denk bijvoorbeeld niet alleen na over je salaris, maar denk ook aan secundaire en tertiaire arbeidsvoorwaarden. Dit is het moment om een contract op te laten stellen dat volledig voldoet aan jouw wensen.

Naast dat je groot kunt denken door bij een bekend bedrijf aan de slag te gaan, is ook de kans om een leuke baan dicht bij jou in de buurt te vinden ook erg groot. Ook hieraan is in deze tijd een groot aanbod. Woon je bijvoorbeeld in Mill, Google dan bijvoorbeeld is op vacatures Mill en je zult zien dat er een groot aanbod met vacatures in Mill en omgeving zal verschijnen. Voor bedrijven is het op dit moment ook moeilijk om aan personeel te komen waardoor zij actief worden met het online plaatsen van vacatures.