Leer de fundamentals bij de barista opleiding

L

Het maken van een goede kop koffie is zo eenvoudig nog niet. Iedereen kan natuurlijk een kopje onder een automaat zetten en dan vervolgens een kop koffie zetten. Menig persoon is het dan met je eens dat de koffie wel goed is, maar niet geweldig. Maar wat doe je dan wanneer je een echt goede koffie wilt? Dit laat je door een barista doen! Barista ’s weten namelijk precies hoe zij een goede kop koffie moeten zetten. Zij zijn echter niet de enige want jij kan ook leren hoe je een goede kop koffie zet. Om dit te leren is de barista opleiding de ideale manier om te leren hoe je dit doet en hoe je jezelf uiteindelijk barista mag noemen! Lees snel verder over hoe je dit kan leren.

Bij de barista opleiding begint alles met een goede basis

Zoals bij veel dingen is het opbouwen van een goede basis, zeer belangrijk. Dat is dan ook waar ze bij deze opleiding vanuit gaan. Zo wordt je eerst aangeleerd hoe je de machine bediend. De machine is namelijk niet zo compleet eenvoudig als je denkt dat hij is en wat training is dan niet erg. Vervolgens leer je ook meer over de bonen zelf.

Kennis over koffiebonen is bij de barista opleiding fundamenteel

Kennis hebben over de ingrediënten waar je mee werkt is essentieel. Het is een beetje vergelijkbaar met een koksopleiding. Een goede kennis is belangrijk wanneer je een goede smaak wilt geven aan wat je maakt. Koffiebonen zijn dan ook gevoelig op smaak. Bonen uit een bepaalde regio hebben dan ook een andere smaak dan uit andere regio’s. Dit luistert overigens ook vrij nauw. Daarnaast moet je ook weten over brandingen en allerlei andere factoren. Dit is dan ook precies wat je leert bij de opleiding tot barista.